МАСЛО «КЕДРОВ ДАР – СИБИРСКО ПРЕЧИСТВАНЕ»

Безымянный-3Основният компонент на маслото “Кедров дар – Сибирско пречистване” е кедровата смола – естествено пречистващо средство за нашия организъм.

Състав: масло от кедрови ядки, кедрова смола, масло от облепиха, прополис. Събират се и се обработват по технология, основана на стари рецепти.

От древни времена смолата от сибирския кедр се смята за много ценен продукт и се използва от народните лечители. Огънят от изгарянето на кедрова смола се е смятал за свещен. Именно от тази смола по-рано правели тамян. При нейното събиране древните хора никога не наранявали кората на дървото. Считали, че ако навредят на дървото, то няма да даде цялата си животворна сила на събирачите. Ето защо хората вземали от природата само това, което тя сама им давала.

Установено е, че прилагането на маслото възстановява броя на хромозомите, има прочистващо и подмладяващо действие върху организма на клетъчно ниво. Маслото може да се използва при:

• простудни заболявания;

• заболявания на стомашно-чревния тракт;

• бронхо-белодробни и УНГ болести;

• заболявания на сърдечно-съдовата система;

• кожни и стоматологични заболявания;

• заболявания на нервната и ендокринната системи;

• заболявания на опорно-двигателния апарат.

Противопоказания: Свръхчувствителност към съставките.

Задължителни условия: проверете дали имате предразположеност към алергии. За да направите това, на горната част на ръцете капнете 3-5 маслени капчици. Ако на мястото на втриване на следващия ден не се появи зачервяване, можете да продължите да използвате маслото. Преди употреба разклатете опаковката.

КЕДРОВА СМОЛА

Смолата от сибирски кедър е уникален дар от природата. Той активира и засилва процесите на регенерация и самолечение в тялото на човека, дава и ефект на подмладяване. Смолата се явява и като силен антисептик.

КЕДРОВО МАСЛО

Кедровото масло се използва като пречистващо и заздравяващо средство. Маслото има антиоксидантна активност, нормализира обмяната на веществата, подсилва имунната система.

МАСЛО ОТ ОБЛЕПИХА

Благодарение на широката гама от полезни свойства (имуно-модулиращо, заздравяващо, антибактериално, противовъзпалително, жлъчо-гонно, обезболяващо, онко-превантивно, радио-превантивно и др.) маслото от облепиха е богато на природни антибиотици, антиоксиданти и минерали, и в продължение на много векове, се използва широко в профилактиката и лечението на различни заболявания.

ПРОПОЛИС

Пчелната смола притежава широк спектър на биологична активност без да бъде токсична за хората. Тя е незаменимо терапевтично и профилактично средство. Има бактерицидно, локално-анестезично, противовъзпалително, анти-токсично, имунологично, регенеративно, дермо-пластично и анти-радиационно дейтвие.

«СИБИРСКО ПРЕЧИСТВАНЕ» ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА

По време на този уникален процес на пречистване на тялото се почиства черния дроб, кръвоносните съдове стават по-еластични, в резултат на което при мнозина хора се възстановява саморегулирането на кръвното налягане, болките в ставите изчезват.

“Сибирско пречистване” е отлична профилактика за холецистит, колит, ентероколит, хепатит, гастрит, язви на стомаха и червата. Възстаноява се обмяната на веществата, повишава се общия тонус, увеличава се енергията на човека. Всички жлези и органи на тялото ни започват да работят по-добре и по-ефективно. След това започва регенерацията на клетки във всички тъкани на тялото и извеждане на шлаките. В този момент е възможно да се получи обостряне на хроничните заболявания. Ако положението се влоши, прочистването трябва да се спре и да се повтори отново след месец. Вторият път пречистването обикновено минава много по-леко и безпроблемно. Ефективността на пречистването зависи от това с какво се храните на този етап. Препоръчително е да се ядат повече пресни, сурови растителни храни и да се намали консумацията на месо и хлебни изделия.

“Сибирско пречистване” е много проста процедура. Той не влияе стресиращо на организма, а внимателно и бавно включва процесите на пречистване и оздравяване на клетъчно ниво, както и процеса по възстановяване реда на хромозомите. Когато започнете да пиете маслото, преди всичко ще повишите имунитета си. В кръвта се повишава количеството на фагоцити, които унищожават паразити, бактерии и вируси, в резултат на което се освобождава онзи електрически потенциал, който преди това е осигурявал техния живот.

МЕТОД НА ПРОВЕЖДАНЕ НА ПРЕЧИСТВАНЕТО

В първия ден на пречистването, сутринта на празен стомах, 30 минути преди хранене, се пият 2 капки от маслото. Ако не можете да понесете горчивия вкус, можете да го пиете с вода. На следващия ден се пият 4 капки. На третия ден – 6 капки, и така ежедневно се добавят по 2 капки. Всичко това е за 40 дни(1 опаковка). На 40-ия ден ще достигнете 80 капки. От следващия ден започвате да намалявате дозата с по 2 капки на ден. Общо прочистването трае 79 дни. През първите 40 дни Вие постепенно се изкачвате на ново енергийно ниво. През това време се разширява и се възстановява паметта на вашите клетки, включват се процесите по възстановяване на ниво ДНК. Следващите 40 дни( 2-рата опаковка) вие се фиксирате на това енергийно ниво, като обикновено по това време хората усещат ефекта на пречистването (проявява се по различни начини).

Дозировката е дадена за човек със средно телосложение и тегло до 80 кг. За такъв човек са необходими 2 опаковки от маслото. Ако тежите от 80 до 100 кг, тогава ще трябва ежедневно да добавяте по 3 капки и ще са ви необходими 3 опаковки.

Ако тежите повече от 100 кг, взимате за основа 4 капки масло, и ще са ви необходими 4 флакона масло.

По време на “Сибирското пречистване” е необходимо да се спазва водно-електролитния баланс в организма, а именно, да се изпиват минимум 1,5 литра на ден чиста преварена вода. За периода на “Сибирското пречистване” е категорично противопоказна безсолна диета.

МАСАЖ. Маслото се използва за всички видове масажи и  козметични цели. Използването на маслото за масаж подпомага процесите на регенерация, спомага за облекчаване на умората, повишаване на жизнения тонус и работоспособността. Прилагането му върху кожата за козметични цели придава еластичност на кожата, помага за премахването на бръчки и пигментация, има подмладяващ ефект. При козметичен масаж на лицето, шията, гърдите и врата се стягат мускулите на лицето и шията.

Настинка. Сложете на показалеца си няколко капки масло и втрийте в кожата над синусите и в носа, в подчелюстната и тилната зони, където има висока концентрация на биологично активни точки. Втриването има не само заздравяващ, но и профилактичен ефект. След известно време повторете процедурата. В същото време капвайте в носа по 2-3 капки масло.

АНГИНА. Смазвайте сливиците с напоена с масло клечка за уши. Процедурата се повтаря на всеки 4-6 часа. При първите признаци на болка може да втривате от маслото по външната страна и в областта на сливиците. Можете да направите компрес за 10-15 минути.

ГРИП. С цел профилактика по време на епидемия може да приемате по 3-5 капки масло 2-4 пъти на ден. В случай на разболяване, добре е да го втриете в гърдите, гърба, краката, ръцете, особено с акцент върху биологично активните точки (по външната част на носа, под носа). Повтаряйте процедурата на всеки 5-6 часа, т.е. 4 пъти на ден.

ПРОСТАТИТ И АДЕНОМА. Пропит с маслото тампон от бинт или памук се вкарва в правото черво и се оставя до момента на ходене по голяма нужда. Слабините се натриват с маслото. Ефективни са микроклизмите с маслото.

ВЪЗПАЛЕНИЕ НА ТРОИЧНИЯ НЕРВ. Разтривайте масло около нерва и биологично активните точки 4-5 пъти на ден. Когато възпалението се намира дълбоко в меките тъкани, се прилага компрес с маслото за 15-20 минути. В същото време се вземат по 15 капки 3 пъти дневно на празен стомах. Курсът на използването е от 5-7 дни до 2-2,5 месеца.

ЗАБОЛЯВАНИЯ НА БЕЛИЯ ДРОБ И ГОРНИТЕ ДИХАТЕЛНИ ПЪТИЩА. При хронични заболявания е необходимо ежедневно разтриване на гърба и гърдите. Същевременно 2 пъти на ден да се приема маслото вътрешно по 5-15 капки, в зависимост от индивидуалната дозировка.

СТОМАТОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ. Нанесете няколко капки масло върху превръзка/бинт и приложете върху мястото на възпаление от двете му страни за 20-25 минути. След няколко часа повторете отново.

ПАРОДОНТИТ 1-ВО, 2-РО НИВО, ПЕРИОДОНТИТ, СТОМАТИТ, ГИНГИВИТ. На показалеца намотайте 2-3 слоя бинт, капнете 4-5 капки от маслото и масажирайте венците от вътрешната и от външната страна. Избършете зъбите с бинт, напоен с маслото. Процедурата се повтаря два пъти на ден в продължение на 5-6 месеца. За профилактика на стоматологичните заболявания се препоръчва преди миене на зъбите да се нанесат върху четката за зъби  2-3 капки от маслото.

ИЗГАРЯНИЯ. Напоена с маслото превръзка се прилага към изгореното място. Смяната на превръзките се извършва по обичайния начин. При слънчево изгаряне, в случай на изгаряне с гореща вода или пара кожата трябва да се намаже с маслото.

ЕКЗЕМА. Засегнатите участъци трябва да се мажат 2 пъти на ден, като същевременно се приемат вътрешно 15-30 капки от маслото 3 пъти на ден.

ТРОФИЧНИ ЯЗВИ. При дълбоки язви се напояват с маслото фитилчета от бинт и се поставят възможно най-дълбоко, така че заздравяващ процес да започне от вътрешността на проблема. В същото време се приема масло 3 пъти на ден по 15-30 капки.

ЦИРЕИ, АНТРАКС, ПАНАРИЦИИ. При първите признаци на тези проблеми трябва да се наложи върху засегнатото място бинт, напоен с маслото, покрива се с компресна хартия, превързва се и  се оставя да престои 1-2 дни.

СУХА ЕКЗЕМА ИЛИ СТРЕПТОДЕРМИЯ. Да се намазват засегнатите участъци от кожата 2 пъти на ден. В същото време да се приема масло 3 пъти дневно по 15-20 капки. Курс на приемането е най-малко 30 дни.

МАСТИТ. Маслото се втрива в засегнатата област. След това се поставя компрес с маслото. В същото време се приема масло 3 пъти на ден по 15-30 капки. Курс на приемането е най-малко 2-3 месеца.

ПОЛИАРТРИТ. Ежедневният интензивен масаж-втриване на маслото в поразените стави и приемът на маслото вътрешно дават мощен ефект. Действието се усилва, ако при подготовката за втриване на маслото се добави смляна на кафемелачката сол (1 чаена лъжичка с връх на 100 мл масло). Солта може да предизвика дразнене на кожата върху мястото на втриване, затова се препоръчва еднократно втриване. При липса на раздразнение по кожата втриването може да продължи. Едновременно с това е необходимо да се приема маслото сутрин на празен стомах по 15 капки.

ХЕМОРОИДИ. Намазан с маслото тампон от бинт или памук се вкарва в правото черво. Външните възли се масажират с маслото. Ефективни са микроклизмите с масло.

ОСТЕОХОНДРОЗА, РАДИКУЛИТ. Два пъти в годината, пролет и есен се провеждат масажни курсове с масло по 12-15 сеанса. Профилактично 4-5 пъти в месеца се втрива маслото в парна баня.

ПЛЕКСИТИ. Препоръчва се масажиране с маслото.

РЕГУЛИРАНЕ НА КРЪВНОТО НАЛЯГАНЕ започва с еднократен прием на 3 капки масло. Постепенно се стига до 3-кратен прием  на индивидуално приемливата доза. За хора до 40 год. възраст курсът на приемането е 30 дни. За лица над 40 год. курсът продължава 40-50 дни. Да се повтори 2-3 седмичен курс след 1-1,5 месеца.

СТЕНОКАРДИЯ. АРИТМИЯ, ТАХИКАРДИЯ. В началото на пристъпа се накапват върху дланта 10-15 капки от маслото, втрива се в областта на сърцето до средата на лявата страна на тялото. Като превантивно, поддържащо средство следва да се втрива маслото в продължение на месец с едновременен прием на 15 капки 1 път на ден.

ЗАБОЛЯВАНИЯ НА СТОМАШНО-ЧРЕВНИЯ TРAKT (колит, гастрит, хепатит, холецистит, ентероколит, и др.). Първите 5-6 дни да се приемат по 4-6 капки масло сутрин на гладно 15 минути преди хранене. Ако не се появят остри реакции, дозата се увеличава до 10 капки три пъти на ден: в 7-9, 12-13, 18-20 часа. Продължителност на курса – 30 дни, в рамките на 2-3 курса се възстановява чревната микрофлора, отървавате се от дисбиозата. Има повлияване не само на  стомаха и червата, но и на черния дроб, подстомашната жлеза, бъбреците. При повишена киселинност е възможно появяване на дискомфорт и неудобства. За по-добър ефект на стомашно-чревния тракт се препоръчва микроклизма с използване на масло.

МАСЛОТО МОЖЕ ДА СЕ ПРИЕМА И ОТ ДЕЦА. За тази цел на една част масло добавете 3 части пречистено растително масло (който и да е вид).

 

Условия на съхранение: на тъмно и сухо място при t от +5 до +25 °С, след отваряне на флакона — при t от +5 до +18 °С.

Срок на годност – 12 месеца. Датата на производство е указана на опаковката.